Menu
Hledáte chytrou, rychlou a jednoduchou fakturaci? Zkuste to online!

Hledáte chytrou, rychlou a jednoduchou fakturaci? Zkuste to online!

2 minuty čtení

Jednoduchá příprava, profesionální vzhled a hlavně žádné chyby. Takové požadavky má na faktury řada podnikatelů. Proto stále častěji využívají fakturační služby a účetní programy. A nejlépe takové, se kterými vystaví faktury online. Mají totiž několik výhod.

Jednou z hlavních předností zmíněných programů je profesionální vzhled dokladů. Můžete se na něj spolehnout bez ohledu na to, jestli používáte fakturační službu, nebo komplexní účetní software.

V obou případech budou vaše doklady vypadat stejně dobře jako faktury od těch největších firem na trhu. A zákazníci se v nich snadno zorientují.

Specializovaný software vám navíc umožní, abyste na fakturu přidali i QR kód. Klientům tak usnadníte platbu a zvýšíte svoji šanci, že peníze dostanete prakticky ihned.

Jednodušší práce? V online programech

Co se týče vzhledu faktur, možnosti online a offline programů se prakticky neliší. Jiné už to ale je s jejich vzhledem a ovladatelností.

Pokud porovnáte online fakturační službu (vyloženě offline fakturace není příliš častá) s klasickým účetním programem, zjistíte, že první varianta je obvykle uživatelsky přívětivější.

Neobsahuje totiž tolik funkcí. A proto se rychleji zorientujete.

Musíte ale oželet pokročilejší účetní funkce.

Zmíněné výhody mají samozřejmě i offline fakturační programy. Na trhu jich je ale jen pár, a navíc mají oproti online variantám řadu drobných minusů.

Fakturujete kdykoliv a kdekoliv

Hlavní předností online programů je, že vystavíte fakturu online – kdykoliv a odkudkoliv.

  • Vzpomněli jste si na fakturu cestou ve vlaku? Žádný problém. Stačí vzít telefon a doklad připravit.
  • Jste na dovolené? Nevadí, opět jen sáhněte po telefonu a přihlaste se do fakturační služby.
  • Pročítáte si před spaním aktuální zprávy a narazíte na jméno klienta, kterému dlužíte fakturu? Stačí otevřít internetový prohlížeč a za dvě minuty je doklad hotový a odeslaný.

Navíc nepotřebujete žádný speciální hardware. Stačí vám jen obyčejný notebook, tablet či chytrý telefon a připojení k internetu.

Máte vždy aktuální údaje

Také patříte k lidem, kteří si každý doklad před uložením raději několikrát zkontrolují? S online fakturační službou nemusíte. O všechno se postará za vás.

Potřebné údaje o vás i o vašem klientovi totiž doplní na fakturu automaticky. Stačí jen zadat IČ a software si další informace načte z příslušného registru.

A protože je vše online, máte jistotu, že jsou údaje aktuální.

Fakturaci propojíte s dalšími službami

Online fakturaci snadno spárujete s dalšími programy. Například se svým e-shopem nebo s internetovým bankovnictvím.

Software tak může automaticky vytvářet faktury na základě objednávek. A jakmile ji klient zaplatí, program doklad označí jako uhrazený.

Kromě toho můžete online fakturaci propojit i s účetním systémem, který používá vaše účetní. Nebo jí rovnou dáte přístup do své fakturace. Nemusíte tak každý měsíc stahovat a posílat příslušné doklady. Účetní se o všechno postará sama.

Sečteno a podtrženo: pokud si chcete opravdu usnadnit práci a zbavit se zbytečných starostí, je online fakturace jasná volba!

Zdroj foto: Unsplash

Poslední aktualizace: 19. 08. 2024